Wat is zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO (Search Engine Optimization), is een belangrijk onderdeel van online marketing. Het zegt eigelijk dat je je website zo goed mogelijk geoptimaliseerd is voor de zoekmachines, zoals Google (of Bing).

Waarom zoekmachine marketing?

Je wilt natuurlijk dat jouw website zo hoog mogelijk scoort in Google op alle voor jouw producten of diensten relevante zoekwoorden. 8-% van alle mensen die een zoekopdracht uitvoeren in Google kijken niet verder dan de eerste pagina van Google. Als een zoeker daar niet direct vindt wat hij zoekt, probeert hij nieuwe zoekwoorden en bekijkt hij of zij daarvan weer de eerste pagina. Daarom is SEO van cruciaal belang bij het bereiken van je doelgroep. Als jij wordt vertoont in die organische resultaten, is dat voor jou gratis, Google berekent hiervoor geen fee, zoals bijvoorbeeld wel gebeurt met Google Adwords.

Technische SEO

Techniek is een van de belangrijkste onderdelen binnen zoekmachineoptimalisatie (SEO). Als de techniek van een website op orde is, draagt dit zeker bij aan een betere positie binnen zoekmachines (Google, Bing etc.). Onder techniek bevinden zich vijf elementen: toegankelijkheid, architectuur, verticals, snelheid en mobiel.

Hoe optimaliseer je je website voor SEO?

Als eerste maak je een analyse van het zoekgedrag van je doelgroep, ook wel een zoekwoorden analyse. Daarnaast is de techniek die je op je website gebruikt relevant. Denk aan de autoriteit van je website en van je pagina’s (page authority), links, vermeldingen en verkeer vanaf social media.

Gratis SEO website scan

Hoe hoog rankt jouw website in Google? 
Met onze SEO website scan ontdek je:

1. Welke punten je kunt verbeteren voor een hogere ranking

2. Welke zoekwoorden voor jouw doelgroep relevant zijn

3. Hoe jouw website nu rankt in Google (nul-meting)

Vraag de SEO website scan aan